قیمت گردو شهمیرزاد ۱۴۰۱
قیمت گردو شهمیرزاد هماهنگ نسبت به بازار سایر نقاط کشور و براساس تورم و هزینه کارگر تعیین می شود قیمت گردو های گردومیرزا شهمیرزاد به شرح زیر است:
ارزش غذایی گردو شهمیرزاد
طبق گزارش مرکز دادههای غذایی USDA ، گردو منبع غنی ویتامین C، ویتامین های B (ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید و فولات)، ویتامین E، و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم ، سدیم، و روی است.
یک گردو معمولا 65 درصد وزنش چربی و 15 درصد پروتئین دارد. آنها از بسیاری از آجیلها از نظر چربیهای غیراشباع چندگانه غنیتر هستند (اغلب به عنوان چربیهای “خوب” در نظر گرفته میشوند) و دارای مقدار نسبتاً بالایی اسید چرب امگا 3 به نام آلفا – لینولنیک اسید (ALA) می باشد. گردو همچنین سرشار از اسید چرب امگا 6 به نام لینولئیک اسید است.
گردو حاوی سایر مواد مغذی ضروری مانند بتاکاروتن، لوتئین، و زآگزانتین، و همچنین فیتواسترول ها است. آنها منبع خوبی از فیبر و آنتی اکسیدان ها (الاژیک اسید، کاتچین، ملاتونین و اسید فیتیک) می باشند . همه این مواد مغذی مفید باعث میشوند که گردو بهعنوان «مواد بسیار مغذی» در نظر گرفته شود.
فواید گردو شهمیرزاد
بیایید برخی از فواید اصلی گردو برای سلامتی را دریابیم.
گردو شهمیرزاد و بهبود سلامت قلب
طبق گزارش موسسه ملی بهداشت (NIH)، گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 که نشان داده شده است به بهبود سلامت قلب کمک می کند. گردو خام تازه سرشار از اسید آمینه – آرژنین و اسیدهای چرب تک غیراشباع (72%) مانند اسید اولئیک است.
همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری (EFA) مانند اسید لینولئیک، آلفا-لینولنیک اسید (ALA) و اسیدهای آراشیدونیک است. گنجاندن این آجیلها در هر رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلب با حمایت از تامین چربی سالم کمک کند.
یک مطالعه منتشر شده در مجله Metabolism نشان میدهد که مصرف گردو به میزان قابل توجهی LDL را کاهش میدهد. همچنین سبب کاهش کلسترول (بد) و افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) در شرکت کنندگان آزمایش می شود. محققان مرکز پزشکی دانشگاه مونیخ آلمان دریافتند که مصرف گردو همچنین سطح ApoB را کاهش می دهد، نشانگری که برای ارزیابی خطر بیماری های قلبی عروقی استفاده می شود.
گردو شهمیرزاد و مدیریت وزن
گردو به شما کمک میکند احساس سیری کنید، به این معنی که آنها احساس سیری را افزایش میدهند. محققان دانشکده پزشکی هاروارد در مورد افرادی که شیک مصرف میکنند به این نتیجه رسیده اند که افرادی که شیک حاوی گردو استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که شیک های پلاسبو مصرف می کردند، سطح سیری بیشتری در طول روز داشتند. با این حال، در این مطالعه از مقیاس کوچکی استفاده شده است، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تأیید این نتایج مورد نیاز است. صرفنظر از این موضوع، گردو منبع غنی پروتئین و فیبر را داراست که استفاده از آن به ویژه برای گیاهخواران حیاتی است. با این حال، آنها باید در مقادیر متوسط مصرف شوند زیرا بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن شود
تقویت سلامت استخوان با گردو شهمیرزاد
گردو حاوی مس و فسفر که هر دوی آنها برای حفظ سلامت بهینه استخوان ضروری هستند. اسیدهای چرب ضروری موجود در گردو سلامت استخوانهای بدن را تضمین میکنند. آنها ممکن است جذب و رسوب کلسیم را افزایش دهند و در عین حال دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش دهند
سلامت مغز با گردو شهمیرزاد
روغن گردو طبق گزارشی که در ژورنال تغذیه، سلامت و پیری منتشر شده است، حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند به بهبود حافظه و تمرکز کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3، همراه با ید و سلنیوم عملکرد بهینه مغز را تضمین می کنند. این آجیل در رژیم غذایی مدیترانه ای گنجانده شده است و همچنین شناخته شده است. تسکین اختلالات شناختی مانند زوال عقل و صرع کاهش می دهد.
گردو شهمیرزاد و قدرت آنتی اکسیدانی
گردو در فهرست غذاهای غنی از آنتی اکسیدان در رتبه دوم قرار دارد. آنتی اکسیدان های کمیاب و قوی مانند کوئینون ژوگلون، تانن تلیماگراندین و فلاونول مورین موجود در گردو دارای قدرت مهار رادیکال های آزاد قابل توجهی هستند. این آنتی اکسیدان ها همچنین به جلوگیری از آسیب کبدی ناشی از مواد شیمیایی کمک می کنند.
بهبود متابولیسم با گردو شهمیرزاد
گردو، با داشتن EFAs ، مواد معدنی مانند منگنز را فراهم می کند. مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم به بدن می رساند. این مواد معدنی به فعالیتهای متابولیک مانند رشد و نمو، تولید اسپرم، هضم و سنتز اسید نوکلئیک کمک میکنند.
کنترل دیابت با گردو شهمیرزاد
محققان می گویند که مصرف آجیل با خطر ابتلا به دیابت نوع دوم نسبت معکوس دارد. با این حال، حتما این آجیل را در حد اعتدال مصرف کنید.
پاکسازی سیستم گوارش با گردو شهمیرزاد
این غذای فوقالعاده دستگاه گوارش داخلی را تمیز می کند و با حذف سموم و مواد زائد به سم زدایی کمک می کند. همچنین یبوست را درمان می کند. محقق Lauri Byerley، دانشیار دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در ایالات متحده، در گزارش تحقیقاتی خود گفت که گردو به روده کمک می کند و دارای خواص پری بیوتیک است. خوردن روزانه گردو باعث افزایش لاکتوباسیلوس، رومینوکوک و رزبوریا میشود که عملکرد روده را بهبود میبخشد.
بهبود باروری مردان با گردو شهمیرزاد
گردو با بهبود اسپرم تاثیر مثبتی بر باروری مردان دارد. کیفیت، کمیت، سرزندگی و تحرک، که توسط مطالعه منتشر شده در مجله Biology of Reproduction به رهبری وندی رابینز، دانشکده بهداشت عمومی فیلدینگ، دانشگاه کالیفرنیا، مورد اشاره قرار گرفت.
کاهش التهاب با گردو شهمیرزاد
ترکیبات پلی فنلی و مواد فیتوشیمیایی موجود در گردو اثرات التهاب را در بدن کاهش میدهد. این پیامدهای مفیدی در تعدادی از حوزهها، از جمله سلامت قلب و عروق و انکولوژی دارد.
زنان باردار با گردو شهمیرزاد
منبع غنی ویتامین B – کمپلکس موجود در گردو بدون نمک بو داده برای رشد جنین ضروری است. مطالعه ای که در مجله اروپایی اپیدمیولوژی منتشر شد، بیان کرد که وقتی مادران رژیم غذایی غنی از آجیل (از جمله گردو) را در طول سهماهه اول بارداری استفاده کرده اند، بهبودی در رشد عصبی کودک مشاهده شد. با این حال، مطالعات بیشتری برای تأیید این نکته در انتظار است.
تنظیم خواب
این مغز آجیل ملاتونین می سازد، هورمونی که به القا و تنظیم خواب کمک می کند. ملاتونین به
شکل زیستی در این آجیل وجود دارد. در یک گزارش تحقیقاتی منتشر شده در ژورنال تغذیه در سال 2005، موشهای آزمایشگاهی که با گردو تغذیه میشدند، در مقایسه با موشهایی که با رژیم غذایی کنترلشده بدون آجیل تغذیه شده بودند، افزایش غلظت ملاتونین خون را نشان دادند. بنابراین، بهتر است گردو را به غذاهای شام خود را برای اطمینان از خوابی خوب و آرام اضافه کنید.
تقویت کننده خلق و خو
تصور می شود که مقادیر ناکافی اسیدهای چرب امگا 3 (که در گردو و چند غذای دیگر موجود است) ممکن است باعث بیش فعالی، تحریک پذیری و عصبانیت شود. بر اساس یک مطالعه در سال 2016 که در مجله Nutrients منتشر شد، هنگامی که مردان سالم و غیر افسرده گردو مصرف کردند، بهبود قابل توجهی در خلق و خوی آنها مشاهده شد. مکمل رژیم غذایی کودک با این آجیل ها کمبود EFA را جبران می کند و ممکن است به کاهش تنش خلق و خوی آنها کمک کند. این حتی برای افرادی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند (PTSD)، و در حال مبارزه با افسردگی هستند نیز بسیار مفید است.
مراقبت از پوست
محتوای ویتامین E و F موجود در گردو به حفظ و محافظت از پوست کمک می کند.
ویژگیهای دیگر
روغن گردو دارای خواص قابل توجهی است. روغن گردوی برشته شده دارای طعمی غنی و آجیلی است که به عطر و طعم غذا کمک می کند. این طعم دلپذیری می دهد، اما فقط زمانی که در حد اعتدال از آن استفاده شود. این روغن به عنوان یک روغن حامل – پایه در درمان های مختلفی مانند رایحه درمانی، و ماساژ درمانی، و همچنین در صنعت آرایشی و بهداشتی و داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
تقویت ایمنی بدن
مصرف منظم گردو با پوست طبیعی به ایجاد یک سیستم ایمنی قوی، که می تواند از بروز بیماری های مختلف جلوگیری کند کمک می کند. منبع غنی آنتی اکسیدان ها، همانطور که در بالا توضیح داده شد، مسئول این مزیت است.
مراقبت از مو
گردو همچنین مسئول سلامت مو است، زیرا مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها فولیکول های مو را تقویت کرده و پوست سر را فاقد شوره می کند. آنها همچنین موهای ضخیمتر، بلندتر و قوی تر را ارائه می دهند. همچنین میتوانید از پوسته گردو بهعنوان برجستهکننده طبیعی استفاده کنید.
عوارض جانبی
به طور متوسط، هفت تا نه عدد گردو در هر وعده برای مصرف بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، اگر آجیل بیش از حد مصرف کنید، ممکن است برخی از عوارض جانبی را تجربه کنید، از جمله:
آلرژی:
مصرف بیش از حد ممکن است منجر به طیف وسیعی از آلرژی ها شود. واکنشهایی از جزئی تا کشنده.
مشکلات گوارشی:
مصرف بیش از حد گردو ممکن است باعث حالت تهوع، معده درد می شود