آلو خشک یا آلو خورشتی درجه ۱
آلو خورشتی درجه ۱ گردومیرزا ، پوست کنده و خشک شده به روش سنتی و بهداشتی می باشد این محصول سوغات باغات شهر شهمیرزاد استان سمنان می باشد و با کیفیت عالی در اختیار مشتریان عزیز قرار گرفته است.
آلو خشک شهمیرزاد ترش می باشد و با الو بخارا مشهد تفاوت دارد این میوه جز میوه های تابستانی می باشد کیفیت بالا و طعم فوقالعاده ای که به غذا می دهد
شهر شهمیرزاد استان سمنان شهری سرد سیر است و با وجود دارا بودن بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی سه محصول و سوغات مختص خود را دارد که به صورت انبوه تولید می شود گردو ، آلو ، آلوچه شهمیرزاد بسیار مورد توجه قرار گرفته و حتی صادرات این محصولات را جذاب نموده است.
آلو را به صورت خام، مربا، ترشی، لواشک و… می توان استفاده نمود معمولا از آلو خشک برای طعم دادن به غذا استفاده می شود انواع خورشت ها از خورشت الو تا حتی قیمه ها و خوراک های مرغ و گوشت ، مرغ شکم پر ، ماهی شکم پر و انواع پلو ها به صورت کنار پلویی و… استفاده می شود
استفاده از این محصول در شمال ایران بسیار رایج است درخت الو دارای نژاد های مختلف با طعم های مختلف است نام محلی با کیفیت ترین الو در شهمیرزاد هلیکک است گردومیرزا این محصول با کیفیت را تهیه و در اختیار مشتریان عزیز قرار داده است.
خواص درمانی آلو خورشتی
۱- خواص آلو خشک و کمک به کاهش قند خون
مهم ترین ویژگی محصول که بسیار شهرت یافته کاهش قند خون است معمولا مواد غذایی به صورت یک باره سبب کاهش قند نمی شود ولی مصرف مشخص روزانه این محصول سبب افزایش ترشح آدینوپکتین می شود و کمک زیادی به کاهش قند خون می کند به علاوه فیبر زیاد سبب کاهش جذب کربوهیدرات پس از صرف غذا می شود کمک به حرکات دودی روده و راحتی مزاج از ویژگی های فیبر این میوه است
مصرف تازه و خشک این میوه در کل باعث کاهش ابتلا به بیماری دیابت نوع دو می شود مصرف زیاد به علت کالری زیاد توصیه نمی شود
۲- انتی اکسیدان قوی
۱۵ نوع ویتامین و مواد معدنی مختلف و سرشار از بودن از انتی اکسیدان های آنتوسیانینها و فیبر سبب ارزش بالای این محصول در کاهش ابتلا به سرطان می شود براساس برخی مطالعات میزان پلیفنلها در آلو بیش از دو برابر میوههای معروفی مانند شلیل و هلو است.
۳- کمک به سلامت قلب
کاهش کلسترل خون کمک به کاهش فشار خون از ویژگی های جالب الو است. تاثیرات مثبت به واسطه فیبر و انتی اکسیدان و پتاسیم بر روی سلامت قلب کاملا محسوس است در ازمایش صورت گرفته بر روی دو دسته از شرکت کنندگان ازمایش سلامتی ، به یک گروه، هر صبح و ناشتا، بهمدت ۸ هفته، آبِ آلو و ۳ تا ۶ عدد آلو تازه یا آلو خشک داده شد. درحالیکه به گروه دیگر تنها یک لیوان آب داده میشد. در پایان مشاهده شد فشار خون، کلسترول بد (LDL) و کلسترول کامل افرادی که آلو خشک و آبِ آلو استفاده کردند، بهطور چشمگیری کمتر از گروه دیگر بود.
ارزش غذایی آلو خورشتی
کالری | ۷۵.۹ |
کربوهیدرات | ۶۸.۱ |
چربی | ۳.۹ گرم |
پروتئین | ۳.۹ گرم |
فیبر غذایی | ۲.۳ گرم |
قند | ۱۶.۴ میلیگرم |
ویتامین A | ۵۶۹ واحد بینالمللی |
ویتامین C | ۱۵.۷ میلیگرم |
ویتامین E | ۰.۴ میلیگرم |
ویتامین K | ۱۰.۶ میکروگرم |
تیامین | ۳ درصد از نیاز روزانهی بدن |
ریبوفلاوین | ۳ درصد از نیاز روزانهی بدن |
نیاسین | ۰.۷ میلیگرم |
ویتامین B6 | ۲ درصد از نیاز روزانهی بدن |
آهن | ۰.۳ میلیگرم |
منیزیم | ۱۱.۶ میلیگرم |
کولین | ۳.۱ میلیگرم |
کلسیم | ۹.۹ میلیگرم |
پتاسیم | ۲۵۹ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید | ۰.۲ میلیگرم |
فسفر | ۲۶.۴ میلیگرم |
روی | ۰.۲ میلیگرم |
فلوراید | ۳.۳ میکروگرم |
مس | ۰.۱ میلیگرم |
منگنز | ۰.۱ میلیگرم |
gerdomirzaadmin –
عالیه
محمد –
بسیار عالی بود